Over Lizette
Hier deel ik mijn visie en aanpak

Als het sensitieve wezen dat ik ben, heeft voelen altijd al een grote rol gespeeld in mijn leven. We zijn allemaal sensitief: we kunnen allemaal voelen. Maar door de dingen die we meemaken, die we geleerd hebben, zijn we ons daar soms niet (meer) zo bewust van. 

Mijn achtergrond ligt in NLP, Neurolinguistisch Programmeren. Dat vind ik persoonlijk een naam die anders doet vermoeden dan waar de kern voor mij ligt, namelijk de innerlijke wereld, de gevoelswereld. Daarnaast heb ik opleidingen in emotioneel lichaamswerk, systemisch werk en oplossingsgericht coachen.

Mijn visie

Als mens zijn we opgebouwd uit miljarden cellen en weefsels, wat samen ons systeem vormt. Een prachtig mooi systeem dat haarfijn is afgestemd om in eerste instantie te overleven. We maken in ons leven allerlei dingen mee, en alles wat we meemaken (zien, horen, voelen), wordt opgeslagen in ons systeem. Op jouw levenspad werd en word je systeem elke keer weer een beetje geprogrammeerd: het is een optelsom van jouw ervaringen die ertoe hebben geleid dat je je voelt zoals je je nu voelt en je gedraagt zoals je je nu gedraagt.

Trauma kan ervoor zorgen dat je systeem veilgheidspatronen heeft geprogrammeerd, wat invloed kan hebben op je gevoelswereld. Hoe zich dat laat zien kan op veel verschillende manieren. Je kunt het gevoel hebben dat je hoofd altijd aan staat. Of dat je lichaam altijd alert is. Dat je moeite hebt met voelen, of dat juist alles hard binnenkomt. Of dat er emoties in je rondzingen die je keer op keer overvallen. Of dat je een gevoel van vastlopen of weerstand voelt in je lijf. Wat je ook voelt of niet voelt: het kan zijn dat je ervaart dat het niet stroomt. Je niet in alignment bent op welke manier dan ook. 

Veiligheid is dan wat je lichaam nodig heeft. Een lichaam dat zich ooit, op welke manier dan ook, onveilig heeft gevoeld, gaat in beschermingsmodus. En een lichaam in beschermingsmodus is aan het overleven, in plaats van leven. Aan het stagneren in plaats van aan het flowen

Jij voelt deep down inside dat je dingen mag doorvoelen. Écht dat doorvoelen wat gevoeld wil worden. Dat je jezelf hebt te helen. Dat je veiligheid mag gaan vinden in jezelf door te ontdekken waar de bron van je niet helpende patronen en gedachten vandaan komen. Jezelf volledig zien, in alles wat er is en was, geeft je alle antwoorden die je met je verstand aan het zoeken bent. Dan is er een leven in vrijheid, vol energie en levenslust.

In een traject met mij kom je stapje voor stapje weer in verbinding met JOUW gevoel. Met die stukken die je al heel lang wil ervaren, maar wat je steeds maar niet lukt. 

De zwaarte op je schouders, de pijn vanbinnen, het ongemak - het trauma hoeft nooit, maar dan ook nooit het laatste woord te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om jezelf opnieuw te programmeren. Je systeem te leren dat het veilig is. Veiligheid ervaren in jezelf is het pad naar vrijheid. 

 

Ik wil hier graag hulp bij

Boek een sessie